De zichtbare therapeut

288hOm af te studeren als integratief psychotherapeut is een eindwerk schrijven een vereiste, helaas niet direct mijn eigen voorkeursvorm maar ik heb er wel het beste van gemaakt, dankzij mijn ondersteunend netwerk.

Mijn eigen vraagstelling gaat rond wat verhindert een therapeut om zich zichtbaar te maken? Ik heb het genoegen gehad om met vijf psychotherapeuten te mogen werken en deze vraagstelling verder te verkennen. De verschillende gesprekken die ik met hen had gaven veel herkenning en inzichten.

Ik deel hier graag de conclusie van mijn eindwerk :

De therapeut geeft zichzelf te weinig erkenning en waardering voor wat er al wel is. Het is dus belangrijk te verkennen en te onderzoeken wat er al wel aanwezig is aan competenties en kwaliteiten en deze verder te vertalen naar de buitenwereld toe.

De therapeut zit vast voornamelijk in denken of er is te weinig contact met het gevoel of met het doen.

De omgeving wordt te weinig verkend en er is te weinig afstemming hierop.

Bepaald gedrag is niet gekend, de therapeut weet niet goed hoe het moet.

Ik heb door aan het eindwerk te werken, de smaak te pakken gekregen om therapeuten te begeleiden in hun proces, dus je kan me steeds hierover contacteren.

Wat houd jou tegen om je zichtbaar te maken?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s