Deelnemers zeggen

Johny van Hoeve

“Nieuwsgierig als ik ben, nam ik deel aan een Workshop Durftevragen. Deze vond bovendien plaats in een prachtige ambiance in Antwerpen.
Nu was de werkwijze voor mij niet nieuw; iemand stelt een vraag en anderen denken mee om een oplossing te vinden.
Nieuw was vooral de samenstelling van de groep. Mensen met allerlei achtergonden en deskundigheden. Dit levert dan ook veel tips op, die we alleen  samen met de collega’s  nooit hadden bedacht.
Ik ging naar huis met 25 tips. Verschillende van deze tips blijken zeer waardevol te zijn voor onze organisatie. Eén en ander levert weer nieuwe invalshoeken op en nieuw elan in onze activiteiten. Vooral het meer actief gebruik maken van sociale media was voor ons een eye-opener.
Rest mij nog de Durftevragen begeleiders te bedanken voor hun enthousiaste en professionele aanpak.”

Veronique

“Hartelijk dank voor de fijne sessie van gisteren. Ongelooflijk wat er ontstaat wanneer mensen echt durven te vragen, wat een “weten” er aanwezig is en wat een openheid om het allemaal te delen ! Ik voelde me omarmd en gedragen door de energie die ontstond en voelde de warmte van (nochtans wildvreemde) mensen die je willen vooruit helpen !
Bijzonder ook om te ervaren dat ik niet alleen tips en trics kreeg rond mijn concrete vraag, maar dat het ook een proces in gang zette. Een proces naar binnen, tegelijkertijd confronterend en deugddoend. Volgens mij is deze sessie nog lang niet ‘uitgewerkt’!”

Patrick van Nuffel

“Ik heb in het voorjaar na lang talmen een sessie Durftevragen bijgewoond.
Deze vond plaats in huis Happaert, een prachtige lokatie gelegen in het centrum van Antwerpen.
Enerzijds stelde ik me vooraf de vraag of ikzelf wel een nuttige bijdrage kon leveren om anderen te helpen en anderzijds was er die twijfel of dit wel de goede plaats was om mijn vraag te stellen, of met andere woorden of de anderen mij zouden kunnen helpen. Aan de andere kant heb je niets te verliezen en met die gedachte ben ik erbinnen gestapt.
Het mooie aan zulk een sessie is de verscheidenheid aan mensen die eraan deelnemen. Na een korte introductie en de nodige afspraken werd de eerste vraag al snel gesteld en daarmee was ook het ijs gebroken en begon iedereen spontaan ideeën te spuien. Ok niet alle ideeën zijn even realistisch, maar daar wordt geen tijd aan verknoeid. Elk idee wordt genoteerd en opgehangen en achteraf bezit je toch een heleboel tips waarmee je thuis aan het werk kan. Na enig destilatiewerk bleven er toch enkele nuttige tips over waarmee ik dan echt aan de slag kon. Het is bijna ondenkbaar dat er na dergelijke sessie geen bruikbare ideeën overblijven (ook een telefoonnummer of de naam van een persoon kan je achteraf op weg helpen). Belangrijk is wel dat je vooraf zeer goed voor jezelf bepaalt wat je precies wil bekomen. Wat ik ook heb gemerkt is dat terwijl je al die tips doorneemt, er spontaan nieuwe ideeën opborrelen waar je anders misschien nooit aan had gedacht.
Verder geeft het natuurlijk een enorme voldoening als je zelf ideeën en/of tips kan aanbrengen die een andere deelnemer dan weer verder helpt. Je hebt geen tijd om te suffen of dit het nu is wat die persoon zoekt. Nee je denkt aan iets, je schrijft het op en verder sta je er niet meer bij stil. Achteraf zal de vragensteller wel bepalen wat hij ermee doet.
Kortom ik vond het een mooie, leerrijke namiddag die ik bijna in een roes heb beleefd. Durftevragen is een simpel idee waarbij volgens mij “bijna” iedere deelnemer een goed gevoel aan overhoudt.

Mijn vraag: tips die me kunnen helpen om het bouwen van een dispenarium bij een stam in Kenya te kunnen verwezenlijken.”

Hans

“Wil graag met jullie delen dat Durftevragen voor mij een doorbraak heeft betekend in het lanceren van Future Search op de Belgische markt. Ik heb dankzij de reacties tijdens en na deze sessie die trouwens zeer aangenaam verliep, verschillende interessante suggesties gekregen, waarmee ik aan de slag ben gegaan. Hopelijk komt het er ook echt van bij een organisatie maar het initiatief, het moment om deze groep van mensen te vragen naar mogelijkheden Future Search uit te proberen ergens, heeft voor mij toch het verschil gemaakt. Eigenlijk is dat letterlijk durf te vragen en warempel er komen zeer bruikbare tips uit…”

Ans Van Belzen

“De Durftevragen – sessie was voor mij een aangenaam, ongedwongen, moment. Met een mooie gemengde groep mensen bij elkaar krijg je snel inzicht van wat er allemaal mogelijk is om je ‘doel’ te bereiken. Dit moet je zeker een keer doen!
Inmiddels hebben we ook nadien nog contact gehouden en al een fijne koffiesessie gehad.”

Celine

“Het was leuk en energetiserend. Mijn eigen vraag was nogal emotioneel geladen en de reacties en tips gingen dan soms ook diep. Ik ben blij dat ik het aangedurfd heb.”