Waardebepaling achteraf

Als je deelneemt aan Durftevragen, betaal je niet van tevoren inschrijfgeld. Je komt, je doet mee, je ervaart Durftevragen. En je ervaart wat Durftevragen waardevol voor je maakt: de tips die je krijgt, de nieuwe contacten die je opdoet, maar ook vaak een andere kijk op zaken en een flinke boost voor de projecten waar je mee bezig bent.

Wat is dat je waard?
Wij geloven dat de deelnemer of de organisatie het best kan bepalen wat Durftevragen waard is. En we vinden het interessant om het gesprek over waarde aan te gaan en samen te verkennen wat de toegevoegde waarde van Durftevragen is. Waardebepaling achteraf legt de verantwoordelijkheid voor waardering bij de gever èn de ontvanger. Dit in tegenstelling tot de traditionele manier: alleen degene die iets aanbiedt, bepaalt wat het waard is.

Wanneer begint waardebepaling achteraf?
Waardebepaling achteraf begint eigenlijk… vooraf!

Een deelnemer aan een workshop bedenkt van tevoren waarom hij deel wil nemen. Wat hij hoopt te halen. En te brengen. Wanneer de workshop geslaagd is geweest en wat hij mee naar huis wil nemen. Ook een organisatie bedenkt vooraf waarom ze een bijdrage van Durftevragen waardevol vinden. Er zijn immers veel sprekers en workshops in de markt. Waarom kiezen ze voor Durftevragen? Je denkt dan eigenlijk al na over de waarde van Durftevragen, maar vaak onbewust. En niet in termen van geld, maar in termen van ideeën, inspiratie, effect, resultaat, etc.

Na de workshop bepaal jij dus wat je het waard vond. Dat kun je uitdrukken in geld, nog steeds het meest gebruikelijke en beproefde waardesysteem in onze maatschappij. Je vraagt dan om een factuur voor het bedrag dat je bepaald hebt en die sturen we je dan toe.

Maar je kunt ook op een andere manier waarde teruggeven aan Durftevragen en de Durftevragen begeleider via een keuze te maken uit een verlanglijst. Ben je benieuwd wat er zoal op mijn verlanglijstje staat ? Dat kan hier

Eerste Hulp Bij Waardebepaling achteraf.
(met dank aan Juul Martin)

– vergelijk wat Durftevragen je oplevert met de waarde van andere ‘diensten’ die net zo lang duren
– dat kan alleen achteraf!
– een workshop kleien of breien kost 50 euro
– een symposium kost al gauw 100 euro
– een consultant/coach kost makkelijk 150 euro per uur
– de meeste mensen geven voor Durftevragen -in geld- tussen 50 en 150 euro, minder en meer komt ook voor
– mensen geven soms iets kort na de sessie en later nog eens wat als blijkt dat ze meer geld gaan verdienen en dankbaar zijn