Diensten

Eerste hulp bij afscheid

In deze eerste periode van schok kan de afscheidscoach je bijstaan om de eerste rauwe gevoelens te ventileren als je voelt dat je hiermee jouw naaste omgeving niet wilt belasten of je voelt dat je hier nergens echt mee terecht kan. Je kan je verhaal vertellen en jouw gevoelens uiten in een veilige begeleide omgeving. We kijken samen op welke manier je jouw verdriet kan ventileren door erover te spreken, het neer te schrijven, te tekenen… wat jou helpt om het sterke gevoel waarmee jij nu zit al een beetje ruimte te geven. Deze eerste hulp bij afscheid kan zowel telefonisch als face to face gebeuren, wat voor jou het beste werkt. Er wordt voor gezorgd dat je op heel korte termijn een professioneel luisterend oor hebt. Je mag rekenen op een snelle interventie van de afscheidscoach in deze fase van jouw verdriet.

Naast het omgaan met jouw gevoelens kan je indien je voelt dat je er alleen voorstaat om de praktische zaken te regelen of een mooi afscheidsritueel te organiseren ook de afscheidscoach hierin raadplegen.

Je kan de afscheidscoach inschakelen om

  • jouw verhaal te vertellen op een manier die jou past
  • samen door deze eerste periode van schok te gaan
  • praktische ondersteuning van administratieve en praktische zaken die moeten geregeld worden
  • afscheidsrituelen te organiseren

Lezing

Wil je een groep mensen bij elkaar brengen om over dit onderwerp te praten en de nodige inspiratie hierover te krijgen ? De lezing van ongeveer anderhalf uur geeft inzichten over het proces hoe om te gaan met verlies. De eerste volgende lezing is gepland op 6 mei as en meer informatie vind je hier.

Groepsessies

Het doet deugd om in een groep jouw verhaal te brengen en (h)erkenning te krijgen hierover. Elke maand komen we samen met een kleine groep waarin een veilige, rustige omgeving centraal staat. Naast het naar elkaar luisteren is er ook plaats voor oefeningen. Binnenkort start een nieuwe groep op, meer informatie vind je hier

Persoonlijke Coaching

Het kan ook na een tijd gebeuren dat je het gevoel hebt dat het leven nog niet loopt zoals je het wilt. Dan kan persoonlijke coaching een oplossing bieden. We kijken dan samen tijdens de intake wat hetgeen is dat je nodig hebt en zorg ik voor een aangepast coachings schema.

Interesse in een van bovenstaande diensten? Je kan me hier contacteren.