Rust, vertrouwen en daadkracht in chaos van opstartende organisaties

Een tijdje geleden was ik aan het denken over wat nu eigenlijk de rode draad doorheen mijn professionele leven is. Heeft het iets met leiding geven te maken? Of iets met ontwikkeling van mensen?

Door een gesprek tijdens de koffie op de open space van de Baak begin juli kwam ik tot de conclusie dat mijn rode draad het begeleiden is van opstartende organisaties. Ik fungeer als het ware als een soort startkabel. Niet helemaal de juiste metafoor maar komt wel in de buurt.

In de tabblad over mezelf kan je mijn cv zien. En bij elke organisatie waarvoor ik heb gewerkt heb ik iets opgestart in binnen en buitenland. Ik zoek klaarblijkelijk de energie op van opstartende organisaties. Hoe komt dit? Een van de belangrijke dingen die ik dan doe is rust brengen in deze opstartende energie. Door mijn manier van zijn slaag ik daar klaarblijkelijk in. En ik heb hier veel plezier in.

Ook nu als recent gestarte zelfstandige werk ik voor verschillende klanten die activiteiten aan het opstarten zijn.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s