Wie schrijft die blijft, of toch niet ? deel 2

Ik heb mezelf dus spontaan ingeschreven voor een schrijfweek in de bergen. Eigenlijk zonder op voorhand te weten wat ik juist wil schrijven of aan de wereld kenbaar wil maken.  Ik voel dat ik heel veel plezier beleef aan schrijven en dat ik dit verder bij mezelf wil ontwikkelen. Vooral nu mijn eigen website er is en ik ook meer wil bloggen over hetgeen ik zie, hoor en voel.

Tijdens de autorit richting Oostenrijk praat ik voluit en open met mijn reisgenoot over hoe het leven tot nu toe al is gelopen. En waar we allebei herkenning vinden in elkaars verhaal. Ook hier heb ik eigenlijk nog helemaal geen idee wat ik precies wil schrijven.

De eerste avond stellen alle deelnemers (allemaal vrouwen en een dappere man) zichzelf en hun boekproject voor. Het zijn stuk voor stuk pareltjes klik hier als je meer wilt lezen. Ik kom spontaan met het idee om een boek van kortverhalen te schrijven over hoe ik verschillende, niet direct bij elkaar horende, werelden met elkaar kan verbinden. Ik schrijf een achterflap van dit boek, maak zelfs een inleiding voor dit boek en dan tijdens de derde nacht voel ik iets in me wat ik niet kan negeren. Ik wroet en worstel ermee.

Ik slaap slecht en bij het krieken van de dag besluit ik een ander boek te schrijven namelijk een biografisch verhaal over rouw en verlies : een autorouwgrafie een fantastisch woord aangeboden door Esther Jacobs. Het grote verschil met het eerste boek is dat ik dit boek zal moeten schrijven. Het is een intern gevoel van iets dat eruit moet in tegenstelling tot wat ik wil schrijven.

En dan start het verdere proces van in mezelf te keren en het verhaal opnieuw te reconstrueren. Wat er precies is gebeurd, hoe ik me erbij voelde en wat ik toen heb gedaan. Het overlijden van mijn beide ouders wat ik in dit boek zal beschrijven heeft me enorm ontwikkeld, ook in mijn rol als coach. En dit wil ik delen, in de eerste plaats met mezelf en nadien met anderen als het boeiend genoeg blijkt te zijn. Ik ga alvast gedisciplineerd aan de slag met dit boek en ik hou je op de hoogte via deze blog en andere social media #geenkindmeer.

 

Reacties zijn gesloten.