Wie schrijft die blijft, of toch niet ?

De titel van het toenmalige (vroege jaren’90 ) BRT boekenprogramma is altijd wel bij me blijven hangen. Sommige dingen blijven gewoon aan je plakken , waarom dat weet je dan niet.

Als kind schreef ik graag korte zeer fantasierijke verhaaltjes. Als tiener haatte ik de opstellen die we voor school moesten schrijven en waar ik altijd net een voldoende haalde volgens de regels van de leraar Nederlands.  Ik ben het plezier van het schrijven daar verloren en heb na het schrijven van mijn eindwerk op de universiteit niet veel meer geschreven tot enkele jaren geleden.

Het is na de dood van mijn vader dat ik terug ben beginnen te schrijven. Een deel van mijn verwerkingsproces was het neerschrijven van wat ik voelde en wat ik meemaakte. Het voelde goed aan om mijn pijn en verdriet toe te vertrouwen aan een stukje papier. Het gaf me instant rust en ook het gevoel dat er naar me werd geluisterd. Er kon een stuk van mij helen. Vanaf dan kreeg ik terug meer plezier in het schrijven over de gewone en minder gewone dingen in mijn leven. Op een gegeven moment werd ik gevraagd door mijn toenmalige werkgever om enkele boeken te lezen en hierover boekbesprekingen te schrijven die zelfs in een nationale krant werden gepubliceerd. Eat your heart out leraar Nederlands.

En nu zit ik in de berghut te schrijven aan een boek , met een groep mensen die ieder aan een boek werken samen met de schrijfster Esther Jacobs . Stel je dat eens voor : ik ben een echt boek aan het schrijven. De achterflap is zo goed als klaar en ik ben nu aan het worstelen met de inleiding. Het eindresultaat is voor mij op dit moment niet zo belangrijk. Wel de tijd die ik nu neem voor mezelf en dat ik de schrijfster in mezelf serieus genoeg neem om hierin te investeren.
Het boek zal een verzameling zijn van korte verhalen waarin ik de verbinding wil leggen tussen schijnbaar ongerelateerde onderwerpen. Een kort verhaal dat ik alvast wil schrijven heeft als titel : Breek dat plankje potverdorie. Het boek kan de basis zijn voor enkele thema’s die ik  verder uitdiep in mijn blogs op deze website. En zo wil ik schrijven om bij mezelf te blijven. Dus ik blijf ! Benieuwd hoe het gaat met de schrijvers in de berghut #schrijfweek op twitter

Reacties zijn gesloten.