Vragen stellen werkt !!

Een tijdje geleden deed ik een experiment op Twitter (@KatrinDerboven). Elke ochtend tweette ik een vraag naar mijn volgers. Vragen zoals hoe gaan we vandaag voor ons geluk zorgen, wat kunnen we zomaar weggeven zonder iets terug te verwachten …
Het was super leuk om hierop reacties te ontvangen en zo ook een stuk te verbinden met mensen die mij volgen op twitter. Door vragen te stellen leerde ik deze mensen beter kennen en wist ik ook beter wat hen interesseert.

Dus vragen stellen verbindt!!

Het is dan ook niet toevallig dat ik Durftevragen begeleider ben. Tijdens een workshop Durftevragen doen we niets anders dan vragen stellen en ook beantwoorden met tips, hints, kennis, en alles wat kan bijdragen tot het beantwoorden van de vraag.

Gek is hier om te merken dat soms mensen heel verlegen zijn met het stellen van hun vraag. Alsof ze niet gewoon zijn om te vragen. Misschien nog een restant van het oude paradigma :  Kinderen die vragen worden overgeslagen. Je herinnert het je nog wel .. waarom vraag je als kind en je kreeg als antwoord kortweg daarom.  Wel bij Durftevragen word je zeker niet overgeslagen, integendeel. Een goeie vraag kan zoveel kracht en energie genereren dat echt iedereen er gelukkig van wordt.
Dus met vragen te stellen kunnen anderen je helpen !!

In coaching staat vragen stellen zeker centraal. Door middel van vragen krijgt de coach diepere kennis en gevoel van hetgeen de coachee nodig heeft tijdens het gesprek. Vragen die verhelderen, verduidelijken, informeren, tot inzicht brengen en tot een ander perspectief kunnen brengen. Vragen kunnen verandering teweeg brengen !!

Dus stel vooral veel vragen : het doet niet alleen jou goed maar ook jouw omgeving …en het is ook altijd leuk om jezelf eens af te vragen : welke vraag wordt mij het meeste gesteld ?

Ontvang mijn Zielsinspiratie in jouw mailbox!

* verplicht veld

Kan ik jou helpen?

Het begeleiden en laten verhogen van het leervermogen van medewerkers is hierin steeds een rode draad geweest. Coaching is dan een logisch gevolg voor haar geweest. Meer dan 25 jaar bedrijfservaring zet zij in haar expertise nu in om ondernemers te begeleiden in hun uitdagingen.