Hoe kan ik transformeren ? Door een spel te spelen !!

Het transformatiespel is een spel waar je met 4 of 6 gaat spelen rond jouw (spel)doel. Wat zijn mogelijke speldoelen ? Enkele voorbeelden : het is mijn intentie om in contact te komen met mijn diepere ik , het is mijn intentie om mijn bedrijf succesvol uit te bouwen op korte termijn , het is mijn intentie … vul zelf gerust in. Wat is jouw intentie? Wat zou jij willen bereiken ?

Het transformatiespel begeleid je in deze zoektocht naar mogelijke antwoorden en geeft ook weer hoe een creatieproces kan verlopen. Het spel geeft vragen, belemmeringen, doorbraken, vertragingen, hulpbronnen, universele inzichten en zoveel meer. Net zoals in het echte leven wordt een bepaald proces gespeeld waardoor je echt inzichten krijgt rond jouw speldoel en ook hoe jij in het leven staat. Je krijgt feedback van het spel , de spelers en de spelleider. Het transformatiespel is ontstaan in Findhorn, Schotland en heeft zijn deugdelijkheid bewezen . Ik heb het zelf een dag gespeeld en dat was eigenlijk te kort. Twee dagen , een weekend  ofzo is ideaal zodat de diepgang die het spel geeft echt helemaal kan doordringen tot jou. Je speelt het spel niet alleen, er is een spelleider die mee het verloop opvolgt. Johanna Van der Schaft heeft dit voor ons gedaan. Je kan haar werk hier bekijken.

Wat heeft het transformatiespel mij opgeleverd ? Het heeft me inzichten gegeven in mijn bewuste en onbewuste krachten. Zaken die ik al doe en dingen die ik nog meer kan ontwikkelen. Bepaalde belemmeringen die voor mij nog niet zo zichtbaar waren, zijn door het spel naar het wateroppervlak gekomen. Het besef  om meer en meer te vertrouwen op mijn gevoel!  Op een gegeven moment zag ik een metafoor van een anker. Als je teveel in de mind bezig bent, dan kan je heel wisselvallig worden en kan je meedraaien met elke wind. In tegenstelling tot  wanneer je gevoel verankerd is dan ben je zeker en standvastig. Dit werd bevestigd door het spel en door de processen van mezelf en de medespelers.

Het transformatiespel is echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar verdieping in zichzelf en aan bepaalde doelen wilt werken. Op een speelse en indringende wijze word je geconfronteerd met wat jij op dat moment nodig hebt. Het is een combinatie van magie, spel, persoonlijke ontwikkeling en vooral fun !!

De prachtige foto die je op mijn homepage ziet is werk van Diana Van Strijdonck  

Reacties zijn gesloten.