Het verhaal van Rosie

Wie is Rosie?

Rosie is een marketing professional die haar strepen verdiend heeft in het bedrijfsleven. Ze is momenteel single na een lange relatie.

Ze houdt van de fijne geneugten van het leven en heeft smaak en stijl. Ze kleedt zich mooi en ze kan zich ook goed uitdrukken.

Waarom heeft Rosie psychotherapie nodig?

Rosie komt bij mij omdat ze op het randje van de uitputting staat. Ze heeft recent een team onder haar hoede gekregen en ze weet niet goed hoe ze dit moet aanpakken.

Haar medewerkers geven tegenstrijdige signalen en zij voelt zich snel aangevallen. De communicatie verloopt moeizaam en er is weinig begrip aanwezig. Er worden vooral verwijten of onderhuidse negatieve boodschappen uitgewisseld.

Rosie voelt zich hulpeloos omdat ze niet weet hoe ze met deze moeilijke situatie moet omgaan. Ze heeft niet geleerd om leiding te geven en heeft dit ook nog nooit eerder gedaan. Ze voelt veel in haar lichaam en kan er moeilijk woorden aan geven.

De eerste stappen naar herstel

Tijdens de intake met Rosie wordt het duidelijk dat zij echt wilt leren hoe zij beter kan communiceren met zichzelf en de ander. Hiervoor is eerst wat ontspanning en zelfzorg nodig.

Door middel van doelgerichte oefening leert zij om zichzelf te relaxen, te voelen wat zij nodig heeft in een bepaalde situatie.

Rosie neemt wat meer tijd voor zichzelf en probeert terug wat te genieten van de kleine dingen, wat soms lukt en soms niet. Ze slaapt ook al terug wat beter. Nu zijn we klaar voor wat verdiepend werk.

Praktische aanpak

Via gerichte visualisatie oefeningen en systemisch werk krijgt Rosie meer inzicht in wat maakt dat controle loslaten zo moeilijk voor haar is. De principes van geweldloze communicatie geven haar handvatten om beter te gaan spreken en luisteren met de medewerkers.

En dat geeft positieve resultaten. Rosie kan haar oude ik wat loslaten en een nieuwe houding ontwikkelen.

Wat is het resultaat van de psychotherapie?

Omdat Rosie anders begint te denken over zichzelf en over de ander, gebeuren er ook andere dingen in een situatie die gewoonlijk negatief zou uitdraaien voor de betrokkenen. Rosie weet ook beter wat haar energie geeft en wat haar energie kost. Hierdoor kan zij haar energie effectiever managen waardoor de uitputtingsverschijnselen verdwijnen.

Ontvang mijn Zielsinspiratie in jouw mailbox!

* verplicht veld

Zoek jij ook psychotherapie?

Het begeleiden en laten verhogen van het leervermogen van medewerkers is hierin steeds een rode draad geweest. Coaching is dan een logisch gevolg voor haar geweest. Meer dan 25 jaar bedrijfservaring zet zij in haar expertise nu in om ondernemers te begeleiden in hun uitdagingen.