Ochtendrituelen

Vorig jaar in september ben ik een week naar Ibiza geweest om mezelf de tijd en de rust te gunnen om te voelen wat ik verder wil doen.

Helemaal op je eigen ritme leven, voelen wat aan je trekt en intuïtief meer keuzes durven maken.

Dat waren mijn intenties en die heb ik in de praktijk kunnen brengen.

Ochtendrituelen hebben me enorm geholpen om in rust en kracht de dag te beginnen. Wat kan je in de ochtend doen om je op te laden en bewust de dag te starten?

Muziek werkt voor mij enorm, ik heb in Ibiza elke ochtend gezongen uit volle borst tegen de groene bergen waarop ik uitkeek. Inspiratie nodig hiervoor?

Check out Deva Premal of Henry Marshall

Ochtendpagina’s schrijven kunnen vooral mensen die veel inhun hoofd zitten helpen. Volgens Julia Cameron, de auteur vande Artist Way, kan het dagelijks schrijven in de ochtend mentale blokkades duidelijk maken. Heel simpel om te doen, gedurende 20 minuten schrijf je gewoon alles op waar je aan denkt.

Elke ochtend heb ik op die berg in Ibiza yoga gedaan. Het lichaam zachtjes wakker maken zodat we onze gedachten en gevoelens beter kunnen belichamen. Het beste is om yoga te leren met een leraar, Yoga with Adrienne is een tip als je online wilt beginnen.

Misschien dit weekend eens iets uitproberen om jouw eigen ochtendritueel te maken?

Boeken die je kunnen inspireren rond dit onderwerp zijn:
Miracle morning Hal Elrod
My morning routine Benjamin Spall
Dagelijkse gewoonten Mason Currey

Ontvang mijn Zielsinspiratie in jouw mailbox!

* verplicht veld

Kan ik jou helpen?

Het begeleiden en laten verhogen van het leervermogen van medewerkers is hierin steeds een rode draad geweest. Coaching is dan een logisch gevolg voor haar geweest. Meer dan 25 jaar bedrijfservaring zet zij in haar expertise nu in om ondernemers te begeleiden in hun uitdagingen.