Inspiratie nodig? TEDfest2017

Ga je even mee terug in de tijd? Einde april ben ik samen met Ellen Wezenbeek van het wonderbaarlijke mooie Huis Happaert naar New York getrokken om met 500 TEDx organisatoren te kijken naar een livestream van de grote TED conferentie in Toronto Canada. (thema The Future YOU) Naast kijken stonden ook ontmoeten, ideeën uitwisselen, inspiratie geven en ontvangen centraal tijdens TEDfest 2017.

TED staat voor Technology Entertainment en Design. De baseline van deze non profit organisatie is : “Ideeën die het waard zijn om te verspreiden.” En deze ideeën krijgen vorm in boeiende presentaties die tot 18 minuten duren. Vele bekende mensen waaronder Elon Musk, Elisabeth Gilbert tot zelfs de paus hebben een TED talk gegeven onder curatorschap van de Brit Chris Anderson.

Ellen en ik maken deel uit van de organisatie TEDxWomenFlanders, dat dit jaar al voor de vierde keer zal plaats vinden op 2 november as. (Save the date!) Wereldwijd worden dan gedurende 3 dagen TEDxWomen events georganiseerd.

De x in TEDx staat voor onafhankelijk georganiseerde events. We, momenteel 15 enthousiaste interessante madammen, doen dit onafhankelijk van de TED organisatie. We moeten wel bepaalde richtlijnen volgen maar de volledige organisatie ligt bij ons.

Een kleine blik achter de schermen : vorige week hadden we een team building avond met Sarah Gilles en Lego Serious Play. Geweldig om met lego blokjes uit te drukken wat er onderbewust in ons leeft rond motivatie en wat we verwachten van de organisatie. Ik vond het een laagdrempelige manier om iets dat van binnen leeft naar buiten te brengen.

We kregen eerst een opwarmertje om op 3 minuten een toren te bouwen. Wat een mooie torens, creatieve constructies kreeg ik daar al te zien, waaw creatieve dames.

Vervolgens konden we meer tijd nemen om een constructie te maken rond de volgende vragen :

Waarom doe ik mee met TEDxWomenFlanders?
Wat wil ik terug ontvangen van de organisatie?
Wat zijn mijn emotionele, mentale, fysieke, en andere behoeftes?

Zo leuk om een toer van de tafel te doen en van elke vrouw te horen wat ze juist drijft en wat ze nodig heeft. Ik onthield vooral dat er verbondenheid nodig was en inspiratie opdoen. Er waren vele deuren en ramen in de gemaakte constructies, ogen en radars, ronddraaiende dingen en vooral veel humor. We hebben goed gelachen en gezien alsook gevoeld dat het goed was.

Goeie teambuilding, we zijn er klaar voor om er een mooi event van te maken.
Oh ja, ik kijk ernaar uit om de sprekers van TEDxWomenFlanders te coachen en misschien zal ik dit jaar terug de presentatie verzorgen.

Hierbij alvast enkele inspirerende TED talks :

Reacties zijn gesloten.