Wanneer de grilligheid van het leven je overvalt.

Afgelopen maanden heb ik verschillende malen een workshop begeleid over hoe kunnen we aan de huidige Corona situatie zin geven? 

Hoe kan jij in crisis kwetsbaarheid, broosheid ervaren en verbinding zoeken?

Een interessant kader dat je daarin kan helpen is dat de wereld VUCA is geworden. VUCA is een Engelstalig acroniem dat staat voor 

Volatile Uncertain Complex Ambiguous.

Vanuit dit groter kader kunnen handvatten afgeleid worden om concreet iets te doen in het dagdagelijkse leven. 

Wat doet die VUCA wereld met jou? Hoe kan je leren om beter met de volatiliteit de onzekerheid de ambiguïteit complexiteit om te gaan? 

Je kan ook gecoacht worden in het omgaan met de grilligheid van het leven contacteer me voor een intakegesprek. Ik werk via Jobplezier ook met loopbaancheques van VDAB.

VOLATILITEIT 

Heraclitus : Verandering is de enige constante 

Isabel wist niet meer zo goed waar ze nu goed aan deed? Was het nu zinvol om wel of niet een mondmasker te dragen wanneer je voldoende afstand kan houden? De informatie daarrond verschilt nogal : sommige bronnen vertellen haar dat ze zeker altijd haar masker moet dragen, andere bronnen zeggen andere dingen. 

Het ene moment is het ene waar, dan het andere. En het verandert heel snel, telkens er nieuwe inzichten komen over het virus komt er andere informatie. Hoe hou je dit vol? Hoe vorm je je eigen waarheid? 

VISIE 

Als je een waarom hebt kan je leven met elke hoe en wat! Victor Frankl 

Je hebt een visie nodig, hoe ga je om met deze veranderlijkheid?

Duidelijke waarden kunnen je ondersteunen in je visie. Waarden zijn diepe overtuigingen en normen die ons gedrag en denken sturen. Denk eens aan medemenselijkheid, optimisme, eerlijkheid, vriendelijkheid.

ONDERZOEK EN TESTEN 

Een hele interessante gratis test waarmee ik vaak werk en die je inzicht geeft in je belangrijkste waarden is VIA test. 

Als je deze test (max 15 minuten) hebt ingevuld, stuur me dan eens jouw top 5 door? 

Een andere test gaat rond jouw flexibiliteit.

Hoe goed kan jij omgaan met veranderlijkheid?  Dit is een betrouwbare en gevalideerde test die je een idee geeft van jouw psychologische flexibiliteit om met de veranderingen om te gaan. 

DAGELIJKSE BEOEFENING 

Mijn ingang om meer in contact te komen en te blijven met mijn visie, is schrijven. Elke dag krijg ik elke ochtend schrijf ik wat er in mijn gedachten is alsook wat ik nodig heb voor de dag. Daarnaast maak ik ook af en toe een visionboard.  

MISSIE 

Naast visie kan je missie ook helpen. Ik heb zelf mijn missie ontdekt dankzij de master NLP waarin mijn missie als volgt werd verwoord : in contact verbondenheid creëren. Volgens NLP heb je anderen nodig om jouw missie mee te helpen verwoorden.  

MIJN VERHAAL 

Ik werd vaak als kind gestraft omdat ik teveel aan het praten was. Op elk rapport uit de lagere school stond wel de opmerking (in het rood) dat ik teveel sprak in de klas. 

Deze spreeklust komt mij nu echt wel van pas als trainer en coach van groepen. 

Ik gebruik deze anekdote vaak om te aan te tonen dat kwetsuren en kracht dicht bij elkaar liggen. Wat is jouw kwetsuur en mogelijk overeenkomstige kracht?

Ontvang mijn Zielsinspiratie in jouw mailbox!

* verplicht veld

Kan ik jou helpen?

Het begeleiden en laten verhogen van het leervermogen van medewerkers is hierin steeds een rode draad geweest. Coaching is dan een logisch gevolg voor haar geweest. Meer dan 25 jaar bedrijfservaring zet zij in haar expertise nu in om ondernemers te begeleiden in hun uitdagingen.