Aanraken of raken?

Kwetsbaarheid  

Een tijdje geleden gaf ik verschillende online webinars voor de vrijwilligers van beweging.net rond hoe we in Corona tijden zingeving kunnen ervaren. 

Hoe kan jij in crisis kwetsbaarheid en broosheid ervaren? Om van daaruit verbinding te zoeken? En geraakt te worden. 

Sterk in broosheid?

Het concept van VUCA* wereld geeft een groter kader om dit gegeven te kaderen. Wat doet deze nieuwe realiteit met jou? Hoe leer je hiermee om te gaan?  *Volatile Uncertain Complex Ambigu 

Wankelend 

Onzekerheid doet ons twijfelen, wankelen en kan eveneens tot  veel creativiteit leiden. Onzekerheid als brandstof voor angsten of voor realisaties. Aan jou de keuze. 

Je kan onzeker zijn over je eigen persoonlijke situatie omdat je bepaalde dingen nog niet kent of begrijpt. Daarom is begrip zo belangrijk om verder uit te zoeken wat jou drijft. Jezelf als het ware gaan onderzoeken. Dat kan door middel van elke dag te schrijven. Zelf schrijf ik elke ochtend een tiental minuten over hoe ik me voel en wat ik nodig heb. 

Schrijvend houvast 

Door te schrijven kan je zelf beter begrijpen en ook overzien in een bepaalde periode. Je kan herkennen wat jou sterker of zwakker maakt. Wat jou blij of verdrietig maakt. Het papier is een geduldige luisteraar waar je alles aan kan toevertrouwen. 

Het kan ook goed zijn om een tijdje bij te houden wat waren dominante gedachten, gevoelens en gedrag.  En hoe die met elkaar kunnen verbonden zijn. Even een tijdje jezelf observeren en registreren om jezelf beter te begrijpen 

Organisaties onder druk

Ook bij organisaties is er veel onzekerheid. Vaste recepten werken niet meer,  vandaag hero morgen zero. Hoe ga je daarmee om? De onzekerheid proberen te bezweren door heel hard te werken of juist goed  te werken aan je communicatie vaardigheden zodat je kan omgaan met onzekerheid in een organisatie? 

Kracht van feedback 

Feedback zorgt voor een cultuur van inspraak, betrokkenheid en verbondenheid. Deze factoren heb jij nodig om je als individu ook goed te voelen in een organisatie en te groeien als professional. 

Organisaties die minder inzetten op feedback hebben een groter personeelsverloop, lagere algemene werkprestaties, … 

Echt leren luisteren naar wat een ander zegt 

Enkele praktische tips om beter te communiceren

Wees een OEN : Open Eerlijk en Neutraal 

Gebruik LSD Luister vatSamen en vraagDoor 

Laat OMA thuis  Geen Oordelen Meningen of Adviezen 

Via communicatie kunnen we elkaar opnieuw raken en zorgen voor een positieve verandering.

Ontvang mijn Zielsinspiratie in jouw mailbox!

* verplicht veld

Kan ik jou helpen?

Het begeleiden en laten verhogen van het leervermogen van medewerkers is hierin steeds een rode draad geweest. Coaching is dan een logisch gevolg voor haar geweest. Meer dan 25 jaar bedrijfservaring zet zij in haar expertise nu in om ondernemers te begeleiden in hun uitdagingen.