Stress vriend of vijand?

Voornemens

Wie heeft voor het nieuwe jaar niet als voornemen minder/anders werken of betere integratei werk- privé? Beter leren begrenzen? Meer nee zeggen tegen wat je niet meer wilt doen? Durf je dat? Kan je dat? Om beter kunnen omgaan met stress? 

Ik merk dat de stress bij mezelf serieus aan het verhogen is als 

  • relativeren me minder makkelijk gaat 
  • ik voel dat ik slechter slaap 
  • meer zorgelijke gedachten eraan komen  
  • meer angsten ervaar 
  • ik meer huil.

Weet jij wat jouw stress signalen zijn?  

Een persoonlijk verhaal

Zal ik je een persoonlijk verhaal vertellen? Midden vorig jaar voelde ik dat ik heel laag in mijn energie zat, dat ik meer begon te piekeren en op sommige momenten zelfs begon te huilen om kleine voorvallen waar ik anders zeker niet zo op zou reageren. 

Dit was voor mij een teken om een actieplan op te maken om dit aan te pakken. 

De belangrijkste en meest ingrijpende voor mij was om 2 maanden vrij te nemen, om niets te moeten, geen druk te ervaren. Daar lag voor mij de grootste shift, een serieuze paradigma shift. Vrijaf nemen voor lange tijd en jezelf als zelfstandige ook nog loon  betalen. 

Waaw dat had ik nog nooit gedurfd. En nu wel, de tijd was er rijp voor omdat ik ook voelde dat wanneer ik niet zou ingrijpen ik meer last zou krijgen van de stress en zelfs richting burn-out zou gaan. 

Wat zouden mijn clienten nu wel niet van denken? Als ik hen vertel dat ik 2 maanden niet ga werken? Ik kreeg alleen maar compassie en begrip. Een client zei me Je doet me voor wat ik eigenlijk al lang zou moeten doen. 

Nu is mijn leven anders ingericht. Ik zorg eerst dat ik gevoed word vooraleer ik aan het werk ga. En die voeding bestaat uit allerlei oefeningen fysiek mentaal emotioneel spiritueel. 

Ik werk drie dagen per week met clienten individueel of in groep, de andere dagen neem ik de tijd om te lezen, voor te bereiden, te ontspannen. 

En dit voelt als een betere integratie werk prive voor mij. Ik laat de periode van spanning korter worden zodat ze ook sneller worden gevolgd door ontspanning. Dat is mijn ideale combinatie. 

Een oefening die me hierin enorm heeft geholpen is de S.T.O.P oefening die is gemaakt tijdens de eerste covid golf door een groep van psychologen.  

De bedoeling van deze oefening is om rond angst te werken in 1 sessie.

S staat voor STOP waar je nu mee bezig bent, een korte stap van bijvoorbeeld een minuut als je 50 minuten hebt gewerkt, of even diep in en uit ademen vooraleer je ergens naartoe gaat. Of langer 2 maanden op een jaar zoals ik heb gedaan of een jaar zoals Stefan Sagmeister om de 7 jaar doet. Bekijk hier zijn TED talk https://www.ted.com/talks/stefan_sagmeister_the_power_of_time_off?language=nl

Wat kan jouw STOP zijn? Op dagelijkse basis, wekelijks, maandelijks, kwartaal, jaarlijks? Wel goed om dat voor jezelf eens op te lijsten. 

Met een client in loopbaancoaching die vastloopt in te druk zijn, eerste opdracht gegeven om 2022 eerst vakantie in te plannen. Voor haar was dat een serieuze switch want in haar denkkader ging het om eerst werken en dan vakantie nemen. 

Als je meer over stops wilt horen, beluister dan de Minder Werken podcast waar hierover interessant wordt gesproken. Vooral het verschil tussen segmenteerders en integreerders die elk anders hun werk prive integratie aanpakken. Je vermoedt het al een segmenteerder gaat heel goed grenzen definiëren en gaat bijvoorbeeld niet ’s avonds nog mails lezen want dan kan hij daar nog ’s nachts mee bezig zijn. Een integreerder vindt dat niet zo erg, daar loopt werk en prive vlot door elkaar zonder energieverlies. 

Stop nu even met lezen en formuleer jouw STOP plan (ipv een stappenplan) 

Dagelijkse stop ….

Wekelijkse stop…. 

Maandelijkse stop …. 

Kwartaal stop… 

Jaarlijkse stop….. 

Benieuwd naar jouw STOP plan, mail me het gerust door ook jouw vragen hier rond. Benieuwd naar de volgende stappen? Mail me dan stuur ik ze door. 

Ontvang mijn Zielsinspiratie in jouw mailbox!

* verplicht veld

Kan ik jou helpen?

Het begeleiden en laten verhogen van het leervermogen van medewerkers is hierin steeds een rode draad geweest. Coaching is dan een logisch gevolg voor haar geweest. Meer dan 25 jaar bedrijfservaring zet zij in haar expertise nu in om ondernemers te begeleiden in hun uitdagingen.